Zou je gemalen zeeschelpen moeten gebruiken voor tuinplanten

Er zijn tal van voordelen van het gebruik van gemalen zeeschelpen voor tuinplanten, maar dat is niet de enige plaats waar je de gemalen zeeschelpen in je tuin kunt gebruiken. Schelpen kopen om hiermee je tuin te decoreren is dan ook een grote aanrader. Geplette zeeschelp voor tuinplanten is immers een geweldige natuurlijke meststof die de bodem verrijkt. De schelpen kunnen ook worden gebruikt voor al de verharde gebieden in je tuin. Geplette schelpen in bulk kopen is bovendien een betaalbare optie. Het kan de esthetiek van je tuin verbeteren en de perfecte balans bieden van natuurlijke voedingsstoffen die je tuin helpen gedijen.

Een van de eerste dingen die je wilt doen om te zorgen voor een gezonde tuin, is de kwaliteit van je grond bepalen. De juiste mix van mineralen, lucht, organische stof en water komt samen om een ​​gezond bodemmilieu te creëren. De juiste verhouding is 25 procent lucht, 25 procent water, 5 procent organische stof en 45 procent mineralen. Mineralen zouden bijna de helft van je bodemgehalte moeten uitmaken. Calcium en andere micronutriënten die in zeeschelpen worden aangetroffen, kunnen de perfecte toevoeging zijn om je bodemkwaliteit op natuurlijke wijze te verbeteren. Het mooie van gemalen schelpen als voedingsstoffen is dat je niet de risicofactoren krijgt die bij andere meststoffen voorkomen. Het is een volledig natuurlijke oplossing om je bodem te verbeteren en daardoor een goed alternatief voor bijvoorbeeld basalt split

Er zijn veel producten die in de tuin worden gebruikt die ook nog eens gevaarlijk kunnen zijn voor het milieu. Geplette schelpen voor tuinen zijn daarentegen juist 100 procent milieuvriendelijk omdat ze volledig natuurlijk zijn. Door schelpen te recyclen door ze in de tuin te gebruiken, blijven ze ook uit de afvalberg, wat natuurlijk ook goed is voor het milieu. Het is een win-win situatie voor het milieu. Veel mensen kiezen ervoor om eerst een anti worteldoek te plaatsen om hier vervolgens de schelpen op neer te leggen. Dit kan handig zijn aangezien je zodoende geen wortels tussen de schelpen zult krijgen, maar helaas is zo’n doek niet al te milieuvriendelijk. Als je graag goed voor het milieu wilt zorgen dan is het dus beter om geen anti worteldoek te gebruiken, al zul je dan wel meer werk hebben van het mooi houden van de schelpen. 

Schelpen voor opritten, paden, verharde gebieden geven een geweldige uitstraling aan elk landschap. De gemalen schelpen voegen bovendien een groot contrast toe in elke tuin wanneer ze worden gebruikt als decoratie rond planten. Ze kunnen ook worden gebruikt in elk gebied waar je normaal gesproken grind of andere kleine stenen zou aanbrengen, zoals eerder al aangegeven is. Schelpen kunnen daarnaast worden toegepast om stabiele opritten te creëren. In tegenstelling tot andere materialen zoals grind, krijg je geen sporen in de oprit als je over de verpletterde zeeschelp rijdt. Hoe meer je over de schelpen rijdt, hoe compacter ze juist worden. Desondanks zullen de meeste mensen alsnog voor stenen of asfalt kiezen bij het ontwerpen van hun oprit. 

 

Partner bijdrage

Facebook TwitterLinkedin
­